Vårkläder

Alltså. Jag är inte den som är den men jag måste få pusha lite för Zouls vårkollektion i år. Jag älskar i princip allt! Utom den där hemska chockrosa kavajen det vill säga. Planen för den kommande månaden var att inte shoppa så nedrans mycket . (Tack Anna som påminde mig om hur paradoxalt det blev med tanke på mitt nyårslöfte!) Men dessa fick ta plats i min garderob i helgen. Välkomna vänner!

Lördagen

Stram knut. Det var längesen...
Mm maaaaat

Pappas bästa födelsedagspresent någonsin - signerad AIK tisha. Tror han dog lite.
Det var min mysiga medelålders+ lördagskväll. Bio och middag med fler medelåldersplusare.

En uppenbarelse

Jag säger bara aldrig mera bio på Söder! I vanliga fall undviker jag Sergel på grund av mitt allmänna människohat men det är nästintill värt det lidandet för att få bre ut sig i deras biofåtöljer i salong 1. Jag hade mer benutrymme där än vad jag har här framför datorn. Det började pirra och klia i de stackarns spirorna, de är inte vana vid sånna bekvämligheter. Inte nog med det så kunde man fälla tillbaka stolsryggen. Jag tappade hakan. Hur länge har jag gått miste om det här egentligen??

DE

Här är min nya favoritregissör:
Daniel Espinosa, vilken kille va? För det första, Babylonsjukan var fantastisk. Dessutom var filmatiseringen av Snabba Cash över all förväntan, visserligen olik boken men ändå stört bra. Jag tycker att hans filmer känns som konstverk. Det finns så mycket att se och diskutera. Jesus.

Där har vi det

Jag har nyss nått en fantastisk självinsikt och kommit fram till vad jag egentligen är - spretig.
Jag kan inte definiera min musiksmak och jag kan verkligen inte hålla mig till en stil. Vet varken ut eller in. Funderar på att skita i allt men ibland på att satsa järnet. Jag vet inte ens om jag är en morgon- eller kvällsmänniska. Där har vi det. Spretig.
-

Va?

Jag kan ta att Apotekets monopol togs bort. Inga problem! Men kunde någon ha nämnt skyltbytandet kanske? Jag tycker att det är en ganska viktig del i det hela. Jag känner mig bedragen och förrådd när jag möts av en grön snirklig neontext.

Fredag

Igår kväll var vi hemma hos Fatima på en redig hemmafest. Det var riktigt kul!

Jag vet att ni vill...

Jag har insett att de roligaste bloggarna att läsa är kompisars. Så kom igen nu vänner, fler bloggar!

Bekräftat


Det är vid sånna här tillfällen som min tro på ödet blir bekräftad. Ödet bara visste från start att den där Matilda behöver nog en dag ledig den 29 januari 2010. Man tackar man tackar!

Voff!

Idag hade vi en liten hjälpreda på jobbet. Hon hade ljusgröna ögon, rödbrun päls och blöt nos. Det var rätt mysigt. Hon höll på att rymma en gång. Vi stängde inte dörren till lagret ordentligt och vips! Så var hon ute i butiken. Snabb som en lite vessla var hon. Hennes liv passerade i revy framför mina ögon. "Nu springer hon bort och dör" tänkte jag. Fyfan vilken ångest jag fick. Jag har redan tappat bort en hund i mitt liv en gång. Det räckte kan jag säga. (Han är tillbaka tack och lov och jag har men för livet.) Den lurviga hjläpredan kom till rätta bara några sekunder efter försvinnandet idag. Tack gud, jag hade fan aldrig förlåtit mig själv annars.

.

Vad gör man egentligen när ingen lösning är rätt och allt bara är skit?

Nejmen hejsan. Det va inte igår. Jo, näe...?

Det finns vissa saker som jag älskar att iaktta. Ett exempel på det är när medelålderssvenssons ska hälsa på folk de känner ytligt, säg en granne eller avlägsen kollega. Få tillfällen känns så stela som dessa, även om man bara ser på.

Till och börja med verkar ingen vara säker på om de ens borde hälsa. De vaggar lite fram och tillbaka flackar med blicken, ler fånigt och nickar en hel del. "Jahajaha, du tar den här bussen du med ja. Trevligt trevligt. Skönt med helg, mhm. Njae, jo." Ett av mina favoritmoment med det här är när de ställs krystade frågor med följd av ett svar, från samma person som ställde frågan(!):

- Du var längesen du åkte här va? Näe..?

Jag bruka stå brevid lyssna och flina. Låta dem krångla och pressa fram samtalsämnen för jag vet att det där är jag om några år. Suck


Här kommer vi sitta och ha det bra






Du behöver inte vara ledsen Lissabon, jag kommer snart!


Oh ja

Jag avslutade min marathonfika med Anna för drygt en timme sen. Jag drack svart kaffe. Hör ni rasslet? Det är vuxenpoängen som rasar in...


Självförakt

Jag hamnade ofta i konflikter som mindre och blev då kvarhållen efter skolan för att reda ut sånt. Jag kommer ihåg att jag gjorde allt möjligt för att framstå som hjälten i det hela med långa utläggningar och undanflykter. För det mesta lögner, ärligt talat. Jag kommer ihåg att lärarna försökte förklara för oss varför jag och mina tjejkompisar bråkade så ofta, den mest förekommande förklaringen var "Ni är ju så lika tjejer, därför går ni varandra på nerverna." Jag har funderat på det här ett tag;

- Om likhet är anledningen till alla dessa tjaffs, betyder det att folk i grund och botten hatar sig själva?

Nostalgi

När vintern känns som värst och resorna långt bort kan man ju alltid tänka tillbaka på föregående somrar. Som senaste till exempel. Då var jag i Kroatien.















Sådär ja.


Jag och Jennifer gjorde oss i ordning och taggade till hemma hos mig.


Sen kände vi att emo blev kvällens tema. Vi körde på det så gott vi kunde. Sura och svåra.


Andrea var lika vacker som vanligt.


Vi drack tequila. Det funkade första timmen, sen var det inte lika kul längre.


Det tyckte inte Isabelle heller.


Jaha. Så var man officiellt blekast på festen. Speciellt brevid Jennifer.


Sedan sjöngs det för föedelsedagsbarnet.


Massa folk jag aldrig sett förut.


Och så jag och lilla Tovis!



Fredagen



Jag har lånat bilderna från söta Jimmys facebook. Jag fotade igår också dagen till ära. Ska bara få tummen ur och fixa dem någon gång.


"If you start playing violins I'm tearing this joint apart!"



Utan tvekan det bästa talet under hela Golden Globe!


Hörde jag sell out?


Det är HELG!

Idag ska vi hem till Micke på 18-årsfest och det ska bli kul, kul, kul! Förresten så kör jag på temastil idag igen. Trans-Matilda, såå ja lugna er. Bild kommer! Nu ska jag fortsätta leka med Jennifer.

Who gives a fuck about an oxford comma?

Allt blir så mycket finare av att lyssna på Vampire Weekend. Nu känns allt det där jobbiga rätt oviktigt.


Du är så bra.


Älsklingar

Lost in Translation
Forest Gump
Little Miss Sunshine
Forgetting Sarah Marshall
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
RocknRolla
Two Days in Paris
Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
Babel
Virgin Suicides
Dead Poets Society
Hair
When Harry Met Sally
Finding Nemo
Candy





På tal om morgonpasset.





Det finns en man vid namn Jonatan. Han gästade P3 imorse och han har nog banne mig bland de sexigaste rösterna som finns.

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2162100 


Här tänkte jag skriva "morgonstund har guld i mund", men det skulle nog bli lite tvetydigt.

Jag tycker om att vara bland folk för det mesta. Även om många inte håller med så ser jag mig själv som en social person. Det finns dock tillfällen där alla sånna principer faller bort totalt. Jag pratar morgonstund. Morgonen är min heliga tid.

Jag vill ta exakt så kort eller lång tid jag vill till att gå upp, skita i att duscha, sminka mig och framför allt, mysa på bussen. Bussen är något alldeles extra för mig. För det mesta tar min bussresa strax under en halvtimme. Jag har ett väldigt inrutat schema hur det ska gå till. Jag stoppar ner något frukost liknande i fickorna innan jag ger mig av för samvetets skull. Väl på bussen dricker jag min drickyoghurt eller äter mina kakor. Sen trasslar jag upp min headset för att lyssna på Morgonpasset i P3. De är de enda personerna som jag vill prata med under min bussresa. Därför sitter jag helst bakvänt med ryggen mot föraren så att folk inte känner igen mig och börjar prata. Jag kanske bläddrar igenom någon skolbok ibland. Också det mest för samvetets skull. Sen stirrar jag och lyssnar, skickar iväg några sms, sover med öppna ögon att njuter av att sitta ned i en varm, bullrig och helst halvtom buss.




Nu tycker jag det är dags för helg. Eller vad säger ni?




Jag vill sippa drinkar och pimpla vin. Jag vill svepa öl och shotta tequila. Jag vill bli för full som man blir på barrundor i Paris av osvenniga drinkar. Kom igeeeeeeeeeeeen.

Så blir det.

Jag vill bara jobba och upptäcka världen. Jag vill komma iväg till Lissabon. Spendera halva min sommar i New York och andra halvan på Frankrikes västkust. Jag vill läsa konsthistoria i Paris och åka till Jamaica med pappa.  

ÅÅåååååhhhhh ångest



Efter lång väntan har jag fått min kurskatalog från AUP. Vågar jag satsa?


Mm.

Is it love or just Paris?


Halsduksknytning for dummies


Matildas special
Runt nacken och stoppa in ändarna för en skräddad look. Helt faaaaaaaabulous.


Kragen
Vira ett varv och dölj ändarna i kragen. Gosigt!


Den Nonchalanta
Ger den där perfekta "jag-bryr-mig-inte"-looken som vi alla vill ha. Halsduken på bilden ger tyvärr inte looken rättvisa. Obs! Ändarna får aldrig sluta vid samma längd. Vill du se ut som en halsduksrookie, fine. Men Ebba von Sydow lärde mig tidigt att det är ett biiiiiiiiiiiiiig nono.


Babushka
Passar utmärkt för vårt hårda, skandinaviska väder. Fashion och funktion, kan det bli bättre? Ett statement som säger "jag vill inte frysa och jag löser det med stil".

Så där ja. Min guide till halsduksknytning är till edert förfogande vänner. Vira inte för hårt och dölj eventuella tvättråd som jag så mästerligt själv har gjort.


The XX


Årets första bilder

Januari lider mot sitt slut och mina kamera har fått komma ut och leka för första gången i år. Han var så uppjagad att batterierna tog slut nästan på en gång den stackarn. Men här är bilderna från vår Paris-kväll.



Vi var hemma hos Moa som har världens mysigaste rum med skjutdörrar och högt vitlaserat trätak. Yum!


Vi åt en Parismiddag med vitt bröd och ost. Jag känner att det gör susen för min kropp Beach-10


Fina Isabelle, fult att skylla på hunden. Visst åt du all ost själv när vi inte såg?


Anna åt en tjusig kikärtssoppa. Den gjorde sig fint på mattan.


Jag var temaklädd dagen till ära, randig med rött läppstift: Paris-Matilda. Tänkte börja köra med det varje dag när jag tänker efter. Idag var jag till exempel, hm... Skogsrock-Matilda.

 


Hej

Måndag morgon... Borde kännas förjävligt men här sitter jag på bra humör med en kopp java och RocknRolla-soundtracket i spotifylistan.

Den som väntar på nått gott väntar alltid för länge

Ikväll blir vår efterlängtade och försenade Pariskväll av whoppie! Mot Moa!





Ren och skär tortyr

Alla dessa fina vårnyheter och inte en spänn att spendera.
Jag-vill-shoppa!!!!!!!!!!!!!

Söndagsfilm


Älskade trettioplus, vad skulle jag göra utan dig?

http://trettioplus.blogspot.com/2010/01/tips-fran-helvetet.html


Ahaaaa.. Ere wet-look som gäller nu igen eller? Blää


Sentimentalt



Jag älskade och älskar fortfarande den här outfitten. Svart tubtopp, pärlor, paperbag-waist jeansshorts, lövtunna svarta strumpbyxor, grå platåskor och rött läppstift. Herregud! Och så slösade jag bort den på en skitkväll på Metro. Fy!

Välförtjänt lugn

Jag scorar kopiösa mängder vuxenpoäng här hemma ikväll; kaffe efter maten och På Spåret. Efter två jobbiga dagar som har känts betydligt mycket längre, behövde jag en hemmakväll med pappa som inte ställer några onödiga frågor.

 


Tror inte det va.

Det finns förmodligen ingenting som går sönder så ofta som en sån här jävel. Möjligtvis en Sony Ericsson-telefon. Någon som har en bättre kandidat? Redig kram till vinnaren.


Hm.

Intressant kommentar det där om en frågestund. Eller stund och stund, det blir obegränsat i sådant fall. Så kanske man får någon. Egentligen hade jag aldrig tänkt våga mig på nått sånt. Men jag kan säga så här. Det blir ingen officiell sådan, men om man vill så får man jättegärna köra på ändå. För sånt är väldigt roligt.


Limbo

"limbo"
"gränsområde"
"skräpkammare"
"helvetesförgård"

Min favorit är den sista.


Ibland är livet bra i alla fall

Idag har jag fixat bijetter till







(la roux, florence and the machine, lissabon) ...lucky me!

Nog

Jag känner att jag har facebookat runt alldeles för långt när man hamnar hos en spansk(?) soldats armébilder.

Kände att det var längesen jag hade en bild i mitt inlägg och jag har fotat så dåligt på senaste tiden så det här var den finaste jag hittade. Helt seriöst.


Blablabla

När jag skriver som minst och låter bloggen vara några dagar går min besöksstatistik alltid upp med nästan dubbelt (vilket i och för sig inte är så svårt med tanke på de få läsare jag har). Det är rätt lustigt egentligen.
Tycker ni bäst om mig när jag är tyst och söt? Är ni sånna där mansgrisar som bara vill att jag ska nicka och le? Någon dag ska jag testa att skriva ett enlägg varje timme och riktigt tråka ut er med mitt fattiga liv och se mitt antal besökare köras i botten. Hah!

Insikt

Den här helgen blev en partyhelg. I fredags var jag med massa fina vänner och dansade till AIDS på Knast och lördagen följdes upp med en kväll på Kolingsborg och Snap. Jag har varit ett vrak sedan lördag morgon. Jag har fått hålla mig uppe med tequila och kaffe. Det känns inte rätt. Jag ska fan klara sånna här dagar. Det får bli bootcamp under våren känner jag.


Saker att göra istället för att plugga:

- Läsa trovärdig fakta på Wikipedia

- Lägga upp ointressanta bilder på facebook

- Kolla på andras ointressanta facebookbilder

- Dammsuga upp glas från golvet som legat där sen i fredags

- Hetsäta jordnötsbågar

- Skjut mig?


Tre är en trend!




Ge Mig

Jag vill också skriva fina, inspirerande, fyndiga blogginlägg med fina bilder...

Dagens insats

Jag vet inte vad som flög i mig men jag försöker rädda gammal vänskap med sms. Bra Matilda! Fan, sånt här är alltid så förnedrande. Jag måste sluta göra bort mig. Omedelbart!


Varför har jag en klump i magen?

Jag är mätt och belåten, har ett jobb och en pojkvän som älskar mig. Juste ja. Skolan börjar på torsdag och jag måste öppna böckerna igen. Jag vill verkligen inte.  På riktigt alltså, jag tror jag är klar med skolan. Finito. Socialbidrag kanske inte är så farligt ändå?

Nananana


Förvirrande

Jag känner för att resa bort. Försvinna från Stockholöm ett par dagar. Skiter om det är kallt och jävligt där med. Vill mest ha en ursäkt att skita i allt viktigt.

Som sig bör vräker jag ur mig detta craving på facebook. En kompis gillar statusen och jag tänker, skönt man är inte ensam. Men sen hakar en annan tjej på som jag verkligen inte tycker om, förmodar att känslorna är ömsesidiga. Frågan är då, vill hon vara trevlig eller bara få mig ur vägen? Gissar på det senaste. Vilken bitch.

Älsklingen fick vara med på nyår. (klänningen, inte jens)


Resumé

Oj vad sen man blev här då. Jag skyller på fullbokad och trött. Bröjade skriva det här inlägget dagen innan nyår nu blev jag klar. Applåder!

Förra året skrev jag själv en alternativ nyårskrönika över vad jag önskade mig för 2009.
http://precissomdomandra.blogg.se/2008/december/aret-som-gatt.html

Låt mig sumera.

- Jag minns knappt början av förra året. Vad hände då egentligen? Jag hade säkert jättemysig.
- Fylla sjutton var som vilken födelsedag som helst. - Kände ingen skillnad alls. Men varför klaga? Alltid ett steg närmre 18.
- Jag tog mig ur "soffpotatis-epoken" och tränade som sjutton första halvåret. Jävlar i mig om jag inte hade magrutor där ett tag där.
- Terminen gick snabbt och relativt smärtfritt och till sist fick jag betyg som inte kunde göra mig annat än stolt.
- Sommaren var förmodligen fantastisk... Jag minns inte allt för mycket där heller. Värmebölja fick jag i alla fall under Peace and Love tack o lov.
- Det där med att sommaren skulle fortsätta in på höstterminen sprack nog ganska ordentligt.
- Efter många om och men är det fortfarande Jens som håller mig i handen.
- Hade jag nyårslöften?

RSS 2.0